header_wko_04.jpgheader_wko_03.jpgheader_wko_05.jpgheader_wko_02.jpg

Duurzaamheid

Altijd een prettige temperatuur

 
Het concept

De aarde slaat continue zonnewarmte op in de lucht, de bodem en het grondwater. Zowel in de zomer als in de winter is deze aardwarmte altijd ruim voldoende rond uw huurwoning aanwezig. Het Lowergy Totaalconcept zet deze warmte op eenvoudige wijze in voor de verwarming van uw woning, zowel in de zomer als in de winter, overdag als ’s nachts. Niet alleen zullen uw maandlasten hierdoor aanzienlijk lager zijn dan gebruikelijk, ook het milieu is erbij gebaat.



Duurzaamheid wordt beloond met extra comfort
De warmtepomp van Lowergy Concepts wordt, net zoals een CV ketel, eenvoudig geplaatst in de gangkast van uw huurwoning. Voor een optimaal rendement en een gelijkmatig, comfortabel klimaat in iedere ruimte (begane grond en verdiepingen), wordt de warmte afgegeven via een kwalitatief vloerverwarmingssysteem dat onderdeel van het Lowergy Totaalconcept is.

Een behaaglijk en gezond woonklimaat
Doordat vloerverwarming minder luchtbeweging in de ruimte genereert dan een radiator, wordt minder stof in de omgevingslucht opgenomen. Bewoners met een allergie of luchtweginfectie hebben hier veel profijt van. Daarnaast worden de vertrekken in de woning gelijkmatig verwarmd. Dit wordt vele malen prettiger ervaren dan de diverse warmtepunten door de woning.

Verkoeling in de zomer
In de zomer zet de warmtepomp de in de bodem aanwezige lage temperaturen in voor een heerlijk comfortabele “passieve” koeling van uw woning. De pomp laat simpelweg koel water door uw vloerverwarmingssysteem lopen. Hierdoor ontstaan geen onaangename luchtstromen zoals bij airconditioning het geval is. Vloerkoeling is veruit de zuinigste en meest comfortabele vorm van koeling.




 

Hoe werkt het?

De warmtepomp van Lowergy Concepts werkt in feite volgens hetzelfde principe als een koelkast, echter in omgekeerde vorm. Een koelkast onttrekt warmte aan de levensmiddelen die erin staan, waardoor deze koud worden. De warmte uit deze producten wordt vervolgens afgegeven via de dunne plaatjes aan de achterzijde van de koelkast. Een warmtepomp doet dit andersom; hij haalt energie uit de lucht, de bodem of het grondwater. Door middel van condenseren, expanderen, verdampen en comprimeren zet het toestel de gewonnen energie om in de gewenste temperatuur voor het verwarmen van uw woning. Zelfs als er buiten sprake is van strenge vorst, brengt de warmtepomp nog zoveel warmte op als nodig is voor het verwarmen van uw woning. Het enige dat wordt verbruikt om uw huurwoning met een warmtepomp te verwarmen, is een minimale hoeveelheid stroom om de pomp te laten draaien. Voor 100% warmte, gebruikt de warmtepomp 75% vrije energie uit de omgeving en 25% elektriciteit om de pomp aan te drijven.
Het hoogwaardige warmteprincipe functioneert betrouwbaar en veilig, 24 uur per dag en tijdens ieder jaargetijde. Bij zomerse hitte of winterse kou.




Wooncomfort en gezondheid

Bij een warmtepompsysteem wordt gebruik gemaakt van lage temperatuur vloerverwarming. De extra koelfunctie en een vrijwel constante temperatuur gedurende het hele jaar zorgen voor een aangenaam binnenklimaat. De vloerverwarming geeft zijn warmte af aan de woning. Hierdoor ontstaat een aangename temperatuurverdeling en is er sprake van een vermindering van stofcirculatie.


Geen gas in de woningen
Een gasaansluiting is door dit klimaatsysteem overbodig. Het is dus niet mogelijk in uw woning op gas te koken.  

De meeste vloerafwerkingen zijn geschikt
Uw woning wordt verwarmd en gekoeld via de vloer. De vloerbedekking moet de warmte die via de vloer in de woning komt, zo goed mogelijk doorgeven. Niet alle soorten vloerbedekking zijn geschikt voor woningen met vloerverwarming.

Type Vloerafwerking geschiktheid in uw woning

Natuursteen


Tegels, siergrind


Hout, parket



Kurk

Linoleum, marmoleum

Zeil

Laminaat

Tapijt of tapijttegels

Altijd toepasbaar mits gebruik wordt gemaakt van een ontkoppelingsmat als onderlaag. Vraag naar de voorwaarden.

Altijd toepasbaar mits gebruik wordt gemaakt van een ontkoppelingsmat als onderlaag. Vraag naar de voorwaarden.

De meeste soorten parket zijn toepasbaar. Parket van zacht hout zoals beuken, vuren en berken is niet geschikt voor toepassingen met vloerverwarming. Ook parket van lange planken is ongeschikt

Niet toepasbaar

Altijd toepasbaar

Altijd toepasbaar, mits verlijmd

Mogelijk, bij voorkeur verlijmd, eventueel zwevend op speciale dunne ondervloer.

De meeste soorten tapijt zijn toepasbaar. Tapijt met een foamrug of hoogpolig tapijt is echter ongeschikt. Er mag nooit een ondertapijt worden toegepast

 Overleg bij deze soorten vloerbedekking vooraf
Voor een goede werking van de vloerverwarming kan beter geen hoogpolig tapijt worden toegepast. Deze typen vloerbedekkingen geven de warmte uit de vloer onvoldoende door aan de ruimte; ze weren de warmte te sterk. Leveranciers van vloerbedekking vermelden steeds vaker in de documentatie wat deze warmteweerstand is. Als de warmteweerstand (Rc) minder is dan 0,09 (m2.K)/W, is de vloerbedekking zonder meer geschikt. Overleg met de leverancier van uw vloerbedekking vooraf dat de warmteweerstand niet meer dan 0,09 (m2.K)/W mag zijn. Als een parketvloer op een onderlaag moet worden gelegd, moet de warmteweerstand van de parketvloer opgeteld bij de warmteweerstand van de onderlaag minder zijn dan 0,09 (m2.K)/W. Vraag bij twijfel, voordat u vloerbedekking koopt, om advies bij uw beheerder of leverancier van uw installatie. Omdat de leidingen van de vloerverwarming vlak onder de oppervlakte lopen, mag geen enkele vloerbedekking worden gespijkerd aan de vloer. Lijmen geeft voor alle typen vloerbedekking het beste resultaat.